Selecteer een pagina

Jolanda Joossen is al meer dan 25 jaar werkzaam in het communicatievak, waarvan 15 jaar als zelfstandig ondernemer.

Loopbaan: Na een opleiding aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen is Jolanda in dienst gegaan bij Stichting Consument en Veiligheid. Daar voerde ze evaluatieonderzoek uit naar een grote voorlichtingscampagne op het gebied van sportblessures. Ook literatuurstudie en onderzoek naar ongevalsgegevens heeft ze daar verricht. Vervolgens heeft ze zes jaar gewerkt voor Dienst Publiek en Communicatie, als onderzoeksadviseur en aansluitend als onderzoeker bij Van Nes en B&A Groep. Sinds 2001 runt zij onder de naam Quatro-J Beleidscommunicatie een communicatie-adviesbureau. Nu is daar LOK bijgekomen.

Brede ervaring: Ook als zelfstandig ondernemer voerde zij onderzoeken uit, zoals een omgevingsonderzoek voor de KLM, een imago-onderzoek voor de VNCI, een klanttevredenheidsonderzoek voor Stichting De Binnenvest (opvang voor dak- en thuislozen in Leiden) en een lezersonderzoek voor de Belastingdienst. Daarbij werkte ze samen met een veldwerkbureau. Samen met bureau Ferro Explore! voerde ze voor het Ministerie van VWS een kwalitatief onderzoek uit naar huiselijk geweld.

Voor verschillende organisaties heeft Jolanda advies uitgebracht over de inrichting van de afdeling communicatieonderzoek. Dit geldt voor Rijkswaterstaat, voor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het ministerie van Buitenlandse zaken. Ook levert zij jaarlijkse een bijdrage aan de vaktraining communicatieonderzoek van de Academie voor Overheidscommunicatie.

Interesse: Jolanda werkt graag voor het openbaar bestuur. Ze heeft een goede neus voor gevoelige situaties op het raakvlak van beleid en politiek. Communicatie en onderzoek daar gaat haar passie naar uit. Ze is altijd op zoek naar de vraag achter de vraag en ziet communicatie als randvoorwaarde voor een relevante en betekenisvolle relatie tussen een overheidsorganisatie en haar omgeving.

Persoonlijkheid en stijl van werken: Haar kernwoorden zijn: deskundig, sprankelend en motiverend. Ze heeft een sterk analytisch vermogen, is spontaan, extravert, gedreven en gericht op consensus. Jolanda is een verbinder maar ook kritisch en vooral resultaatgericht.