Selecteer een pagina

 

LOK doet verantwoord onderzoek en is daarom lid van de MOA.

 

Methodologisch verantwoord onderzoek, wat verstaan we hieronder? Allereerst is dat transparant onderzoek. Alles wat we doen, moet te verifiëren zijn. Wij zijn niet ISO-gecertificeerd – daarvoor is LOK te klein – maar we zorgen er wel voor dat het onderzoek wat we doen, gereproduceerd kan worden.

Daarom bevatten al onze onderzoeksrapporten een methodologische bijsluiter die informatie geeft over de representativiteit, validiteit, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van het onderzoek.  Hoe mogen de uitkomsten gepresenteerd worden? Wat is de weegefficiency van het onderzoek? Wanneer heeft het veldwerk plaatsgevonden? Wat zijn de resultaten van de non-respons analyse?

Naast transparantie zorgen wij ervoor dat onze aanpak van het onderzoek maatwerk is. LOK gaat niet voor een standaardaanpak.

Een derde element van methodologisch verantwoord onderzoek is voor ons voortborduren op eerder onderzoek. LOK gaat niet opnieuw het wiel uitvinden. Daar heeft niemand baat bij. Een grondig overzicht van het bestaande onderzoek is daarom een noodzakelijk startpunt van elk LOK onderzoek.

Door de jarenlange ervaring van LOK met het doen van onderzoek zijn wij ook goed in staat om bestaand onderzoek kritisch onder de loep te nemen. Met andere woorden, ook voor  secundaire analyses kunt u bij LOK terecht.